Eveniment

Politica salvează România: Echipa de fotbal a Bosniei riscă să fie exclusă de la Europene

Politica salvează România: Echipa de fotbal a Bosniei riscă să fie exclusă de la Europene

Autor: Mediafax, Adrian Voicu

29.03.2011, 16:07 51

Se pare că mai există şanse ca România să ajungă la Euro 2012,chiar dacă acestea ţin de politica UEFA şi nu de capacităţilejucătorilor.

Membrii Federaţiei de Fotbal din Bosnia-Herţegovina, întruniţimarţi, nu au adoptat schimbarea statului care prevede că forul aretrei preşedinţi, aşa cum au cerut FIFA şi UEFA, şi riscă sancţiunidin partea celor două organisme fotbalistice internaţionale,informează www.dnevniavaz.ba, citată de Mediafax.

La vot, 28 de reprezntanţi nu au dorit schimbarea statutului, 22au fost pentru, iar trei s-au abţinut. Acum federaţia dinBosnia-Herţegovina aşteaptă reacţia forurilor internaţionale laaceastă situaţie.

Bosnia-Herţegovina face parte din grupa a IV-a a preliminariilorEuro-2012, alături de România. Sâmbătă, echipa tricoloră a pierdut,scor 1-2, partida de la Zenica, disputată împotriva reprezentativeibosniace, care a devenit favorită la ocuparea celui de-la doilealoc al grupei, ce permite menţinerea în lupta pentrucalificare.

În cazul în care Federaţia de Fotbal din Bosnia-Herţegovina arfi suspendată din UEFA şi prin urmare din competiţiile oficiale,Albania ar pierde un punct şi ar rămâne pe acelaşi loc 3, în timpce România ar avansa un loc, până pe 4.

Comitetul Executiv al UEFA, întrunit la 20 martie, la Paris, areconfirmat decizia de a suspenda automat, de la 1 aprilie,Federaţia de Fotbal din Bosnia-Herţegovina, dacă schimbările ceruteprivind statutul nu sunt efectuate până la acea dată. Decizia UEFAa venit ca urmare a sistemului de conducere al Federaţiei de Fotbaldin Bosnia şi Herţegovina, cu trei preşedinţi, un bosniac, un sârbşi un croat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO