Eveniment

Poliţia Română acuză: Mai multe unităţi din HoReCa au fraudat schema de ajutor din timpul pandemiei şi au obţinut 1,5 milioane de euro

Poliţia Română acuză: Mai multe unităţi din HoReCa...

Autor: Petru Mazilu

14.09.2022, 12:06 76

Mai multe unităţi din domeniul HoReCa sunt acuzate că au fraudat schema de ajutor de stat din timpul pandemiei şi au obţinut ajutoare de la stat în valoare de peste 1,5 milioane de euro.

Potrivit Poliţiei Române, miercuri poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Activităţile se desfăşoară la sediul unei instituţii publice, la locuinţele unor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale. Cercetările se fac în cadrul unui dosar penal de obţinerea ilegală de fonduri şi neglijenţă în serviciu.

Anchetatorii cred că şapte societăţi comerciale au obţinut ajutoare financiare fraudând schema de stat aplicată în perioada pandemiei.

„Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în anul 2021, 7 societăţi comerciale, care desfăşoară activităţi în domeniul alimentaţiei publice (HoReCa), ar fi beneficiat de sprijin financiar din fonduri publice naţionale, sub forma unei scheme de ajutor de stat, acordate de către Guvernul României societăţilor care au fost afectate de pandemia COVID – 19”, anunţă Poliţia Română.

Anchetatorii au mai stabilit că societăţile nu au îndeplinit „toate condiţiile de eligibilitate prevăzute de Ordonanţa de urgenţă nr. 224/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentaţiei publice şi organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, şi ar fi obţinut, pe nedrept, fonduri nerambursabile, în cuantum total de peste 1,5 milioane de euro.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO