Eveniment

Planeta Pământ 2.0 a fost descoperită: câte zile are anul acolo şi la ce distanţă se află

Planeta Pământ 2.0 a fost descoperită: câte zile are anul acolo şi la ce distanţă se află

Autor: Alexandru Matei

06.12.2011, 11:01 14168

Astronomii au confirmat existenţa unei planete asemănătoare cu Pământul, aflată în "zona locuibilă" din jurul unei stele nu cu mult diferită faţă de Soare, scrie BBC News.

Planeta, numită Kepler 22-b, se află la 600 de ani lumină de Pământ şi este de 2,4 ori mai mare decât planeta noastră, având o temperatură medie de 22 de grade Celsius.

Este planeta asemănătoare cu a noastră aflată la cea mai mică distanţă. Deocamdată astronomii nu ştiu dacă Kepler 22-b este formată din rocă, gaz sau lichid.

În timpul conferinţei, echipa de astronomi a declarat că au descoperit circa 1.094 de posibili candidaţi pentru "postul" de Pământ 2.0.

Kepler 22-b se află la o distanţă faţă de soarele său cu 15% mai mică comparativ cu distanţa Pământ-Soare, iar anul are pe acea planetă 290 de zile. Soarele său emite cu 25% mai puţină lumină, menţinând pe planetă o temperatură care poate permite prezenţa apei în formă lichidă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO