Eveniment

Pacuraru s-a razgandit si schimba ordinul pentru CAS

22.02.2008, 18:53 16

Expertii Ministerului Muncii lucrau ieri la un nou ordin al ministrului de resort privind contributiile la asigurari sociale (CAS) care sa elimine prevederile discutabile cuprinse in precedentul ordin referitor la taxele pe venit.
Paul Pacuraru, ministrul muncii, a anuntat miercuri seara ca noul ordin va excepta de la impozitare cadourile in bani oferite in beneficiul copiilor angajatilor cu ocazia Pastelui, zilei de 1 Iunie sau Craciunului, precum si cadourile oferite angajatelor de 8 Martie, cuprinse in ordinul anterior. De asemenea, ministrul a mai spus ca vor fi scutite de impozitare si unele venituri in natura, respectiv utilizarea oricarui bun, inclusiv al unui vehicul de orice tip, contravalarea chiriei sau a unei parti din aceasta si utilitatile suportate de catre angajator, cazare, hrana, imbracaminte, precum si alte bunuri sau servicii oferite gratuit sau la un pret mai mic decat pretul pietei, prinse si ele in ordinul anterior.
In plus, vor fi scutite de contributiile de asigurari sociale si abonamentele si costul convorbirilor telefonice, permisele de calatorie folosite in scop personal, dar si primele de asigurare platite de catre angajator pentru salariatii proprii sau alt beneficiar de venituri din salarii la momentul platii primei respective, altele decat cele obligatorii.
"Noi ne-am facut datoria, singura vina pe care o avem tine de rigurozitatea cu care am incercat sa aplicam Codul fiscal", a spus ministrul, citat de Mediafax. El a explicat ca ordinul a aparut in urma incercarii de a identifica in Codul fiscal, pe baza definitiilor din lege, venituri care pot fi baza pentru contributie. "Venitul de natura salariala nu e definit de Ministerul Muncii, ci de Codul fiscal. Multe dintre prevederile Codului fiscal, desi exista, nu se aplica", a precizat ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO