Eveniment

Oxford Economics a urcat estimarea privind creşterea economică a României în 2011 de la 0,1% la 1,2%

Oxford Economics a urcat estimarea privind creşterea economică a României în 2011 de la 0,1% la 1,2%

Autor: Vlad Popescu

04.05.2011, 14:44 248

Oxford Economics a modificat în sens pozitiv estimarea privindcreşterea economică a României în acest an, de la 0,1% la 1,2%, înprincipal datorită exporturilor şi industriei, dar şi în urma unorsemnale încurajatoare din celelalte sectoare ale economiei,informează Mediafax.

Analiştii institutului britanic estimau în februarie că economiaRomâniei va creşte cu numai 0,1% în acest an, iar prognoza dinnoiembrie era şi mai pesimistă, indicând o scădere de 1% aProdusului Intern Brut.

Oxford Economics notează, într-o analiză transmisă marţi, căsituaţia din industrie este incertă, cu plusuri şi minusuri, însăperspectiva este una optimistă, deoarece producţia industrială aatins cele mai ridicate niveluri înregistrate în ianuarie şifebruarie, iar utilizarea capacităţii industriale a fost apropiatăde nivelurile anterioare crizei.

Exporturile continuă să aducă cea mai importantă contribuţie lacreşterea economiei, iar încrederea din industrie a continuat să seconsolideze în primele luni ale anului, apreciază analiştii.

Institutul semnalează extinderea treptată a relansării economiceşi către celelalte sectoare ale economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO