Oxford Economics a urcat estimarea privind creşterea economică a României în 2011 de la 0,1% la 1,2%

Autor: Vlad Popescu 04.05.2011

Oxford Economics a modificat în sens pozitiv estimarea privind creşterea economică a României în acest an, de la 0,1% la 1,2%, în principal datorită exporturilor şi industriei, dar şi în urma unor semnale încurajatoare din celelalte sectoare ale economiei, informează Mediafax.

Analiştii institutului britanic estimau în februarie că economia României va creşte cu numai 0,1% în acest an, iar prognoza din noiembrie era şi mai pesimistă, indicând o scădere de 1% a Produsului Intern Brut.

Oxford Economics notează, într-o analiză transmisă marţi, că situaţia din industrie este incertă, cu plusuri şi minusuri, însă perspectiva este una optimistă, deoarece producţia industrială a atins cele mai ridicate niveluri înregistrate în ianuarie şi februarie, iar utilizarea capacităţii industriale a fost apropiată de nivelurile anterioare crizei.

Exporturile continuă să aducă cea mai importantă contribuţie la creşterea economiei, iar încrederea din industrie a continuat să se consolideze în primele luni ale anului, apreciază analiştii.

Institutul semnalează extinderea treptată a relansării economice şi către celelalte sectoare ale economiei.