Eveniment

Oprescu vrea impozite mai mari in centrul Capitalei

20.04.2010, 23:05 38

Primarul Sorin Oprescu a declarat ieri ca municipalitateaurmareste reincadrarea teritoriului administrativ al Bucurestiuluipe zone de fiscalitate, aratand ca este normal ca bucurestenii carelocuiesc in centrul orasului sa plateasca impozite mai mari.

"In toate capitalele europene se practica acest lucru. Pe masurace se dezvolta, cartierele trec din zona B in A, din zona D in zonaC. Este normal ca cei care locuiesc in centrul orasului saplateasca impozite mai mari", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, municipalitatea are in vedere unproiect de hotarare prin care teritoriul administrativ almunicipiului Bucuresti sa fie reincadrat pe zone de fiscalitate.Sorin Oprescu a precizat ca din analiza situatiei la nivelul lui2009 a rezultat faptul ca aceasta incadrare este necesara ca urmarea aparitiei de noi zone construite si a dezvoltarii retelei decirculatie, care face ca anumite amplasamente sa devinacentrale.

De asemenea, printre criteriile care au stat la baza proiectuluiprivind noile reglementari urbanistice se regasesc si calitateautilitatilor publice si a serviciilor publice urbane, valoarea pepiata imobiliara a terenurilor, precum si potentialul deinvestitiei a terenurilor si situarea amplasamentelor in zone dedezvoltare prioritare. Astfel, zona A a fost prelungita de-a lungulmalurilor raului Dambovita, de la intersectia SplaiuluiIndependentei cu bulevardul Vasile Milea pana la limita vestica deproprietate a constructiei Sema Park. Din zona A au fost scoaseterenurile inundabile din jurul lacului Colentina, acestea fiindtrecute intr-o zona inferioara de impozitare, si au fost introdusealte suprafete de teren, cum ar fi limitele de nord ale lacurilorFundeni si Baneasa.

In zona B au fost introduse, ca urmare a reabilitarii retelei deinfrastructura din Sectorul 4, terenurile situate intre SoseauaGiurgiului si bulevardul Constantin Brancoveanu, soseaua Berceni,strada Caporal Gheorghe Marin. Si in Sectorul 3 au fost incadratein zona B terenurile situate pe Bulevardul 1 Decembrie, stradaFetesti, strada Ramnicu Valcea, precum si Drumul Gura Siriului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO