Oprescu vrea impozite mai mari in centrul Capitalei

Autor: Mediafax 20.04.2010

Primarul Sorin Oprescu a declarat ieri ca municipalitatea urmareste reincadrarea teritoriului administrativ al Bucurestiului pe zone de fiscalitate, aratand ca este normal ca bucurestenii care locuiesc in centrul orasului sa plateasca impozite mai mari.

"In toate capitalele europene se practica acest lucru. Pe masura ce se dezvolta, cartierele trec din zona B in A, din zona D in zona C. Este normal ca cei care locuiesc in centrul orasului sa plateasca impozite mai mari", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit primarului general, municipalitatea are in vedere un proiect de hotarare prin care teritoriul administrativ al municipiului Bucuresti sa fie reincadrat pe zone de fiscalitate. Sorin Oprescu a precizat ca din analiza situatiei la nivelul lui 2009 a rezultat faptul ca aceasta incadrare este necesara ca urmare a aparitiei de noi zone construite si a dezvoltarii retelei de circulatie, care face ca anumite amplasamente sa devina centrale.

De asemenea, printre criteriile care au stat la baza proiectului privind noile reglementari urbanistice se regasesc si calitatea utilitatilor publice si a serviciilor publice urbane, valoarea pe piata imobiliara a terenurilor, precum si potentialul de investitiei a terenurilor si situarea amplasamentelor in zone de dezvoltare prioritare. Astfel, zona A a fost prelungita de-a lungul malurilor raului Dambovita, de la intersectia Splaiului Independentei cu bulevardul Vasile Milea pana la limita vestica de proprietate a constructiei Sema Park. Din zona A au fost scoase terenurile inundabile din jurul lacului Colentina, acestea fiind trecute intr-o zona inferioara de impozitare, si au fost introduse alte suprafete de teren, cum ar fi limitele de nord ale lacurilor Fundeni si Baneasa.

In zona B au fost introduse, ca urmare a reabilitarii retelei de infrastructura din Sectorul 4, terenurile situate intre Soseaua Giurgiului si bulevardul Constantin Brancoveanu, soseaua Berceni, strada Caporal Gheorghe Marin. Si in Sectorul 3 au fost incadrate in zona B terenurile situate pe Bulevardul 1 Decembrie, strada Fetesti, strada Ramnicu Valcea, precum si Drumul Gura Siriului.