Eveniment

Oprescu: Municipalitatea, obligată să plătească 76 milioane de lei unor moştenitori ai Mariei Tănase. 36 de milioane de lei destinaţi Stadionului Lia Manoliu, blocaţi

17.12.2010, 16:35 30

Primarul Sorin Oprescu a declarat, vineri, în şedinţa CGMB cămunicipalitatea a fost obligată să plătească 38 de milioane de leiunor moştenitori ai Mariei Tănase, alte 38 de milioane de lei fiindblocate printr-o decizie a unui executor, pentru un teren în ParculTineretului.

Edilul şef al Capitalei a explicat că cele 76 de milioane de leipe care municipalitatea trebuie să le plătească reprezintădespăgubiri reparatorii acordate mai multor moştenitori ai MarieiTănase care inţial au revendicat 3,5 hectare de teren în ParculTineretului.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, acţiunea derevendicare a terenului din Parcul Tineretului a fost făcută înanul 2000, de atunci şi până în prezent moştenitorii cerânddespăgubiri băneşti.

Primarul Capitalei a mai spus că cele 76 de milioane de lei aufost împărţite între mai mulţi moştenitori, fiecare dintre aceştiafolosind câte un executor judecătoresc pentru punerea în executarea sentinţei care le oferă aceşti bani.

Astfel, primele 38 de milioane de lei au fost deja încasate dincontul de investiţii al municipalităţii, după ce executoriijudecătoreşti au pus poprire pe acest cont.
Potrivit reprezentanţilor municipalităţii aceşti bani eraudestinaţi lucrărilor desfăşurate la Stadionul "Lia Manoliu".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO