Eveniment

O nouă fisură de câţiva metri lungime în asfalt a apărut pe faleza Dunării din Galaţi

O nouă fisură de câţiva metri lungime în asfalt a...

Autor: Departamentul Corespondenţi

05.02.2019, 10:23 113

O fisură de câţiva metri lungime a apărut pe trotuarul de pe faleza Dunării, din Galaţi, experţii Primăriei afirmând că aceasta nu pune în pericol versantul. Accidentul de sol a readus în atenţie problema stabilităţii solului pe faleza gălăţeană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Falia de câţiva metri lungime şi adâncă de circa 20-30 centimetri a apărut în urmă cu câteva săptămâni, dar în ultimele zile aceasta s-a mărit.

Experţii Primăriei Galaţi au mers în zonă şi au constatat că este vorba despre o crăpătură superficială şi că taluzul nu a fost afectat. Specialiştii au decis că astuparea crăpăturii şi reparaţiile la trotuar pot fi făcute imediat, fără alte măsurători.

„Au fost experţii la faţa locului. Ei au stabilit că este vorba despre o fisură superficială care nu a afectat taluzul. În regim de urgenţă se va interveni pentru a repara fisura”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Raluca Ardean.

Noile probleme cu stabilitatea solului de pe Faleza Dunării din Galaţi au stârnit numeroase discuţii pe facebook.

„Să se mai dragheze Dunărea, de pe vremea lui Ceauşescu nu s-a mai făcut nimic, s-a dus totul de râpă, vai de noi”, spune un gălăţean, în timp ce altul se declară pesimist: „Trebuie mult beton acolo şi costă prea mult să faci asta. E nevoie de nişte piloni de beton băgaţi în pământ vreo 30 metri cu nişte utilaje speciale. Am văzut în Turcia, e costisitor.”

În ultimii 15 ani, pe faleza Dunării din Galaţi au apărut numeroase tasări, iar autorităţile au comandat expertize costisitoare pentru a afla dacă versantul este în pericol şi ce soluţii există pentru stoparea accidentelor de sol.

În prezent, o echipă de specialişti fac un studiu care presupune efectuarea unor foraje în şapte puncte ale versantului pentru a măsura mişcările solului la diferite intervale de timp. În funcţie de rezultatele studiului, Primăria Galaţi va decide măsurile care se impun pentru consolidarea falezei Dunării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO