Eveniment

Numărul protestatarilor din mai multe oraşe ale ţării s-a dublat

Autor: Departamentul Corespondentţi

05.02.2017, 20:49 139

Numărul protestatarilor din mai multe oraşe ale ţării s-a dublat, pe parcursul serii, la Sibiu şi la Timişoara fiind în stradă 35.000 de oameni. La Craiova numărul protestatarilor a depăşit trei mii, în condiţiile în care la începutul manifestaţiilor era de doar o mie. 

Sibiu

Coloana de protestatari ocupă două dintre cele mai lungi bulevarde din Sibiu, circulaţia fiind blocată-

Organizatorii spun că în oraş sunt 35.000 de oameni, dar se aşteaptă la peste 40.000.

Acesta este cel mai mare protest din Sibiu de după Revoluţia din 1989.

Coloana de protestatari merge pe un traseu care trece şi prin faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis.

 

Timişoara

La Timişoara, numărul manifestanţilor a ajuns la 35.000.

Primarul Nicolae Robu, prezent printre protestatari, a scris un "Apel către guvernanţi", în care întreabă reprezentanţii puterii "până unde merge detaşarea dv. de popor, incapacitatea de înţelegere a ceea ce vor cetăţenii acestei ţări, inclusiv unii din simpatizanţii dv.?!".

"Ei n-au fost revoltaţi numai de maniera în care aţi încercat să modificaţi legislaţia într-un domeniu atât de sensibil, ci şi de modificările înseşi pe care aţi vrut să le faceţi! Chiar nu vă e clar?! Da, se impun corecţii ale cadrului legal din ţara noastră, dar cu totul şi cu totul altele decât cele pe care vreţi voi să le faceţi şi într-o cu totul şi cu totul altă logică, în logica grijii pt. oamenii de bună credinţă şi nu în aceea a grijii pt. cei care comit fărădelegi! Deci, retrageţi şi proiectul de lege în care aţi transformat ordonanţa! Românii de astăzi au repulsie la ideea de furt -da, am ajuns s-o vedem şi pe asta şi, Doamne, ce tonic este!-, nu acceptă trecerea cu vederea a niciunui furt, nici de peste 200 000 lei, nici de sub 200 000 lei! Nici nici măcar de 1 leu! Nu vă e clar?!", a scris Robu.

 

Craiova

La Craiova, numărul protestatarilor a depăşit trei mii, în în condiţiile în care la începutul manifestaţiilor era de doar o mie. Oamenii au plecat într-un marş prin centrul oraşului.

 

Iaşi

La Iaşi, în centrul oraşului se află 20.000 de protestatari, care au blocat circulaţia. Protestatarii cer demisia Guvernului.

 

Constanţa

La Constanţa, peste 6.000 de oameni sunt în stradă, ei îndreptându-se către sediul PSD Constanţa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO