Caută doar în titlu
Eveniment

Numărul de înnoptări în unităţile de cazare din România a crescut cu 5,6% în 2019, locul 5 în UE

Numărul de nopţi petrecute de turişti în pensiunile şi hotelurile din România a crescut cu 5,6% în 2019, al cincilea cel mai bun ritm din Uniunea Europeană. Cele mai mari creşteri din acest punct de vedere au fost înregistrate în Slovacia (+ 12,6%) şi Lituania (+ 10,0%), urmate de Olanda (+ 6,8%) şi Marea Britanie (+ 5,7%). La polul opus, singurele scăderi au fost înregistrate în Grecia (-3,0%) şi Malta (-2,7%).

Cea mai mare proporţie a numărului de nopţi petrecute de turiştii rezidenţi în ţara în care locuiesc a fost înregistrată în România. În oglindă, România a înregistrat şi cea mai mică proporţie a numărului de nopţi petrecute de străini în pensiunile şi hotelurile româneşti - 17%, faţă de o medie europeană de 53%. Aproape fiecare stat membru al UE a înregistrat o creştere a numărului de nopţi turistice petrecute de rezidenţi. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Slovacia (+ 15,1%), Cipru (+ 13,0%), Croaţia (+ 10,0%), Lituania (+ 9,9%) şi Malta (+ 9,2%).

În mod similar, numărul de nopţi de turism petrecute de nerezidenţi a crescut în majoritatea statelor membre ale UE, cu cele mai mari creşteri înregistrate în Regatul Unit (+ 19,2%), Olanda (+ 10,6%), Lituania (+ 10,0%) şi Slovacia (+ 8,4%).

În statele membre ale UE, cele mai mari ponderi ale nopţilor petrecute de rezidenţi au fost înregistrate în România (83% din totalul nopţilor petrecute), Germania şi Polonia (ambele 80%), precum şi Suedia (75%). În schimb, cele mai mari ponderi ale nopţilor petrecute de nerezidenţi au fost înregistrate în Malta (95% din totalul nopţilor petrecute), Cipru (94%), Croaţia (92%) şi Luxemburg (88%). 

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.