Eveniment

Noul guvern promite că renunţă la controversatul formular 600

Viorica Dăncilă, noul premier desemnat al PSD, a declarat luni că va renunţa în această săptămână la formularul 600.

Viorica Dăncilă, noul premier desemnat al PSD, a declarat luni că va renunţa în această săptămână la formularul 600.

Autor: Mediafax, Adelina Mihai

30.01.2018, 00:03 214

Viorica Vasilica Dăncilă, noul premier desemnat al PSD, a declarat ieri că va renunţa în această săptămână la formularul 600, iar în viitor va continua să reducă birocraţia din sistemul de stat.

„Cât timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxă nouă în România. Scopul meu este acela de a uşura şi de a simplifica viaţa economică, nu de a o complica. Chiar de săptămâna asta vom renunţa la Formu­larul 600 şi ulterior la aproape toate celelalte. Un sin­­gur formular pen­­­tru cei cu acti­vităţi indepen­dente este pro­pu­nerea noastră înce­pând cu anul 2019“, a spus Viorica Dăn­­cilă, citată de Me­diafax.

Declaraţia 600 este un formular prin care aproximativ 210.000 de români care au venituri extrasalariale erau obligaţi să spună Fiscului ce venituri au obţinut în 2017 sau cred că vor obţine anul acesta în afara salariilor, astfel încât Fiscul să le calculeze ce contribuţii sociale au de plătit. Formularul a stârnit o serie de controverse după ce consultanţii fiscali au cerut o amânare a termenului de depunere al acestuia (având în vedere că trebuia depus până la 31 ianuarie), iar sistemul informatic al ANAF a căzut ca urmare a depunerilor acestor declaraţii.

Totodată, guvernul interimar a anunţat iniţial că va prelungi până la 1 martie depunerea formularului, după care va renunţa la acesta, ceea ce a creat o întreagă confuzie în rândul contribuabililor cu venituri din activităţi independente.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO