Eveniment

Musetescu isi face curaj: societatile insolvabile ar putea fi inchise

03.06.2003, 00:00 16



Ministerul Industriei, Autoritatea pentru Privatizare si Ministerul Finantelor Publice vor analiza situatia societatilor din industrie cu mari pierderi, care sunt sau pot deveni insolvabile si a caror privatizare nu este posibila, si vor studia posibilitatea intreruperii activitatii acestora.



Ministerul Dezvoltarii si Progonozei a elaborat un program economic care contine principalele masuri avute in vedere de Guvern pentru acest an in sectoarele economice de activitate.



Conform programului, principalele masuri avute in vedere pentru acest an se refera la analizarea situatiei societatilor cu mari pierderi din industrie, privatizarea, pana in luna decembrie, a doua unitati de productie si distributie a energiei electrice si a doua societati de distributie a gazelor naturale si revizuirea, in luna iunie, a metodologiei de calcul a tarifelor pentru activitatile de distributie a energiei electrice si termice.



Ajustarea, pana in luna iulie, a pretului national de referinta pentru energia termica si a preturilor pentru energia termica furnizata de Termoelectrica prin introducerea tarifelor locale si internalizarea, pana in luna decembrie, a costurilor pentru protectia mediului in pretul energiei se numara, la randul lor, printre masurile propuse pentru acest an.



Programul economic pe 2003 mai prevede perfectionarea, pana in luna decembrie, a sistemului de tarifare la gaze naturale pe categorii de consumatori captivi (populatia), cresterea cu 6,1%, in comparatie cu anul trecut, a valorii adaugate brute in industrie, majorarea cu 14 - 15% a volumului exporturilor de bunuri fata de 2002, infiintarea a 3 parcuri stiintifice si tehnologice si dezvoltarea burselor de cereale si a pietelor de gros pentru produsele agricole.



Ministerul Industriei si Resurselor va prezenta Guvernului, pana in luna iulie, un program special privind asigurarea stocurilor de carbune energetic si de hidrocarburi pentru perioada de iarna si va propune masuri pentru cresterea capacitatii de inmagazinare a gazelor naturale.



Institutul National de Statistica, Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Industriei vor efectua sondaje de opinie trimestriale in randul managerilor societatilor reprezentative din toate sectoarele industriale privind evolutia si nivelul stocurilor de comenzi si contracte comparativ cu situatia inregistrata anul trecut, in vederea evaluarii tendintelor conjuncturale de crestere economica si de modificare a macrostructurii industriei pe termen scurt.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO