Eveniment

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: Evaluarea lui Lazăr cuprinde exact 20 de puncte, câte au fost şi în cazul Kovesi

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader: Evaluarea lui...

Autor: Firuta Flutur, Mediafax

24.10.2018, 18:24 70

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, că evaluarea procurorului general Augustin Lazăr cuprinde 20 de puncte, exact câte au fost şi în cazul Laurei Codruţa Kovesi, precizând că putea să mai adauge câteva.

"Nu neapărat din motive de simetrie, dar evaluarea cuprinde exact 20 de puncte câte au fost şi la procurorul-şef al DNA. Puteam să adaug ma multe. Când ajung la finalul celor 20, vă pot evoca şi alte motive", a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei a enumerat ca prim punct din cele 20 faptul că Augustin Lazăr a susţinut că evaluarea Laurei Codruţa Kovesi a fost lipsită de temei.

"Primul lucru pe care aş vrea să îl subliniez, faptul că procurorul general a susţinut vehement, public, lipsa temeiului legal pentru evaluarea procurorului-şef de la DNA. A avansat ideea unui conlfict între procuror şi ministrul Justiţiei. Convingerea mea e că a avansat această idee pentru a împiedica evaluarea procurorului şef al DNA. Procurorul general nu a dispus nicio măsură de verificare a celor apărute în spaţiul public şi reclamate de mulţi, nu a făcut niciun demers pentru temeiul legal pentru evaluarea procurorului şef de la DNA (...) De ce se împotrivea procurorul general. Nu cred că nu ştia raportul din lege. Perosnal cred că voia să preîntâmpine o evaluare a domniei sale, evaluare care se petrece astăzi. Procedând la evaluarea sa apare două semne de întrebare. Primul semn de întrebare se referă la legalitatea numirii a procurorului general în această funcţie", a completat Toader.

Ministrul Justiţiei a precizat anterior că evaluarea procurorului general Augustin Lazăr are 63 de pagini, raportul fiind structurat pe cinci capitole, dintre care ultimul conţine propunerile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO