Eveniment

Ministerul Turismului vrea să modifice legile privind publicitatea stradală şi panotajul

15.08.2010, 23:37 25

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vrea să modifice,printr-un act normativ, reglementările privind publicitateastradală şi panotajul, după ce un control al instituţiei a relevatcă o treime dintre panourile amplasate în ultimii 3 ani nu auautorizaţie de construire.

"Proiectul, care va fi aprobat printr-o hotărâre de guvern,urmează să fie prezentat pentru dezbatere publică, iar în momentulde faţă se lucrează la integrarea observaţiilor venite din parteaprimăriilor", au declarat oficialii instituţiei.

În perioada iunie - iulie 2010, Inspectoratul de Stat înConstrucţii a verificat condiţiile de autorizare, amplasare,execuţie şi exploatare a corpurilor şi panourilor de afisaj, precumşi a reclamelor amplasate în spaţiul public. Scopul acţiunii a fostverificarea modului în care autorităţile publice locale respectălegislaţia şi impun cerinţele necesare pentru limitarea cazurilorde amplasare care contravin normelor de utilizare a spaţiuluipublic, constituie factori de risc şi afectează siguranţacirculaţiei, siguranţa în exploatare a clădirilor, zonele naturale,istorice şi arhitecturale aflate sub protecţie. Au fost verificate16.761 de panouri realizate în perioada 2007-2010, dintre care6.454 (33%) de panouri au fost amplasate fără autorizaţie deconstruire. Astfel, autorităţile au dispus desfiinţarea a 1.756 depanouri.

"Dintre acestea, 500 au fost deja desfiinţate. Acţiunea dedesfiinţare continuă. În 1.176 cazuri au fost dispuse amenzicontravenţionale şi în 54 de cazuri s-a dispus sesizarea organelorde urmărire penală. S-a constatat că pentru un număr semnificativde construcţii neautorizate nu era indicat un executant saubeneficiar", potrivit ministerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO