Eveniment

Ministerele se vor imprumuta extern cu 1 mld. euro

26.04.2009, 19:00 22

Ministerele se vor imprumuta in acest an cu 4,1 miliarde de lei (aproximativ 1 mld. euro) prin credite externe pentru proiecte de investitii, cele mai multe fonduri urmand sa fie contractate de Ministerele Transporturilor, Mediului si Dezvoltarii Regionale, au declarat surse oficiale.

Din totalul sumei, Ministerul Transporturilor va contracta credite externe de 1,6 miliarde de lei, Ministerul Mediului va imprumuta 608 milioane de lei, iar Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei va angaja 586 mil. lei.
Credite externe vor fi contractate si de ministerele Culturii (252 de milioane de lei), Educatiei (249 de milioane de lei), Sanatatii (216 milioane de lei), Agriculturii (211 milioane de lei), Economiei (84 de milioane de lei), Muncii (64 de milioane de lei), Justitiei (53 de milioane de lei), Comunicatiilor (50 de milioane de lei), Administratiei si Internelor (28 de milioane de lei), Finantelor (26 de milioane de lei).
La acestea se vor adauga venituri din economie de 4,1 miliarde de lei, fonduri externe nerambursabile postaderare de 7,5 mld. lei, investitii ale companiilor de stat si alte transferuri de natura investitiilor de 6,1 mld. lei. Potrivit surselor citate, ministerele au realizat deja deschideri de credite externe in suma de 879 mil. lei, reprezentand 21,3% din totalul anual programat, insa din fondurile externe nerambursabile de postaderare, de 7,5 mld. lei, au fost realizate deschideri de credite de 608,9 mil. lei, reprezentand doar 8% din totalul anual.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO