Eveniment

Metro deschide un magazin la Arad si muta altul din Capitala

21.10.2005, 21:13 99

Grupul german Metro a inaugurat ieri cel de-a 23-lea centru de distributie Metro Cash & Carry din Romania, la Arad, si intentioneaza ca luna viitoare sa inaugureze noua unitate construita in Capitala, in Baneasa, care va prelua toate operatiunile comerciale ale magazinului din Otopeni.

Investitia necesara pentru deschiderea magazinului din Arad este cea standard pentru fiecare dintre magazinele grupului, adica 15 milioane de euro. Consiliul Local Municipal Arad a aprobat, in mai, amplasarea la iesirea din oras spre Oradea a doua complexuri comerciale Metro si Praktiker, iar constructia centrului a fost demarata la mijlocul lunii iulie.

"Deschiderea magazinului nostru din Arad, demonstreaza potentialul pe care il ofera regiunea si perspectiva de dezvoltare a afacerii noastre, atat pe plan local, cat si in intrega tara", a declarat Thomas Hubner, CEO Metro Cash & Carry International.

Magazinul are o suprafata de vanzare de peste 5.000 mp si ofera peste 17.500 de articole alimentare si nealimentare. Pentru aprovizionare, compania colaboreaza cu 78 de furnizori si producatori locali.

Oficialii grupului german au mai anuntat ca luna viitoare vor inchide magazinul din zona Otopeni, toate operatiunile comerciale fiind transferate in noua unitate construita in Baneasa.

"In a doua jumatate a lunii viitoare vom inaugura noul magazin Metro din Baneasa, cel mai modern format al retelei. In paralel, vom transforma unitatea din Otopeni in sediu central al companiei, acolo urmand sa fie concentrata toata partea administrativa", a declarat pentru Mediafax Delia Nica, directorul de marketing si PR al companiei.

Magazinul Metro din Otopeni a fost prima unitate deschisa de grupul german in Romania, in 1996, in urma unei investitii de 35 de milioane de marci germane. In afara de magazinul din Otopeni, compania mai are trei unitati in Capitala, in Militari, Voluntari si Berceni, precum si alte 20 de centre de distributie in diferite orase din tara. Inainte de Arad, compania a mai deschis un magazin la Timisoara.

Metro Cash & Carry Romania a avut anul trecut vanzari de un miliard de euro, valoare comparativa cu cea realizata de toti ceilalti "straini" din comertul romanesc la un loc.

In afara de reteaua de cash & carry, Metro mai detine pe piata romaneasca si lantul de magazine de tip "do-it-yourself" Praktiker.

Oficialii grupului au anuntat ieri, cu ocazia prezentarii rezultatelor din primele noua luni, ca inca nu a fost luata o decizie in privinta viitorului acestei divizii. Acestia au reiterat faptul ca optiunile strategice pentru Praktiker includ vanzarea sau listarea la bursa, dar si mentinerea in cadrul grupului. Vanzarile realizate de Praktiker au crescut cu 2,4%, la 2,3 mld. euro, potrivit grupului, care precizeaza ca prezinta rezultatele financiare ale diviziei pentru a oferi o imagine asupra acesteia, in cazul vanzarii.

Surse financiare au declarat, saptamana trecuta, ca Metro poarta negocieri exclusive cu reprezentantii fondului privat de investitii Permira din Marea Britanie pentru vanzarea diviziei de magazine do-it-yourself.

Praktiker are peste 330 de magazine in Europa, din care noua in Romania.

Grupul intentioneaza sa-si extinda activitatile pe piata romaneasca si prin intermediul diviziei sale de hypermarketuri Real, dar reprezentatii acesteia au precizat insa ca, pentru acest an, nu este planificata deschiderea nici unui magazin al acestei divizii. miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO