Eveniment

Mai multi bani din ecoturism

19.01.2004, 00:00 22



Romania va promova in acest an foarte intens pe piata externa ecoturismul, un segment care poate aduce incasari substantiale companiilor implicate si autoritatilor locale, a declarat la Zarnesti, Nicu Radulescu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului.



"Un turist strain care vine in Romania pentru ecoturism cheltuieste mult ma mult decat un vizitator clasic, media zilnica fiind de 80 de euro de persoana", a afirmat Radulescu, in cadrul unei intalniri cu o serie de tour-operatori din zona Zarnesti.



Asociatia de Ecoturism din Romania, din care fac parte tour-operatori romani si straini, a inregistrat anul trecut 1.000 de vizitatori din strainatate, in zona Zarnesti.



"O vacanta de sapte zile costa in medie 700 de euro de persoana, la care se adauga biletul de avion", a precizat Colin Shaw, directorul agentiei Roving Romania din Brasov.



Principalele zone in care va fi sprijinit ecoturismul in urmatorii ani sunt Piatra Craiului, Retezat, Apuseni si Delta Dunarii. Turistii care prefera acest gen de vacante beneficiaza de sejururi speciale care combina excursiile in natura, observarea animalelor salbatice , informarea despre habitatul lor natural si alte elemente.



"Nu toti turistii vor sa vina si sa stea opt ore la plaja. Foarte multi doresc sa calatoreasca si sa traiasca experiente inedite. Suntem inundati de cereri din Statele Unite, Germania, Canada, Italia, Israel. Circa 98% din cei care vin aici sunt straini", a spus Shaw.



Potrivit reprezentantilor Asociatiei, majoritatea celor care cumpara astfel de pachete de servicii sunt atrasi de posibilitatea de a vedea animalele salbatice in mediul lor natural. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO