Eveniment

Mai multe persoane au fost rănite după ce un individ a deschis focul în Parlamentul iranian

Mai multe persoane au fost rănite după ce un individ a...

Autor: Mircea Olteanu

07.06.2017, 10:19 42

Un incident armat a avut loc în acelaşi timp şi la Mausoleul Ayatollahului Khomeini, fondatorul Republicii Islamice Iran, unde au fost rănite câteva persoane, potrivit agenţiei de ştiri Fars.

Un membru al pazei şi două alte persoane au fost rănite după ce un individ a deschis focul în Parlamentul de la Teheran, iar un alt incident armat a avut loc la Mausoleul Ayatollahului Khomeini, într-o altă regiune a capitalei iraniene, informează Reuters, citând presa iraniană

Până în acest moment nu se cunoaşte motivaţia şi identitatea atacatorilor.

Un martor ocular a declarat pentru Reuters că forţele de securitate au intervenit şi incidentul de la Parlamentul iranian a luat sfârşit.

Agenţia de ştiri semioficială Fars, preluată de BBC News oniline, informează că trei indivizi au atacat mausoleul aflat în sudul oraşului Teheran. Doi dintre atacatori au deschis focul în direcţia vizitatorilor, în timp ce al treilea individ a detonat un dispozitiv explozibil pe care îl avea asupra lui.

Un parlamentar iranian a declarat pentru agenţia IRIB că trei indivizi au participat la atacul din Parlament, aceştia fiind înarmaţi cu două puşti de asalt de tip AK-47 şi un pistol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO