Eveniment

Mai mult de jumătate dintre tineri aleg universitatea în funcţie de şansele de angajare

Mai mult de jumătate dintre tineri aleg universitatea...

Autor: Mediafax

02.07.2015, 00:00 110
Mai mult de jumătate dintre tinerii şi părinţii cu copii între 16 şi 23 de ani aleg universitatea în funcţie de şansele de angajare imediat după absolvire, potrivit unui studiu realizat de D&D Research la iniţiativa Universităţii Româno – Americane. Brandul universităţii începe să fie din ce în ce mai prezent în alegere: 45% dintre participanţii la studiu consideră că e important să fie o universitate puternic recomandată şi 42% îşi doresc o universitate cu prestigiu, dar şi brandul personal al cadrelor didactice: 65% îşi doresc profesori renumiţi pe domeniile lor.

În ceea ce priveşte eficienţa unei universităţi, cel mai important criteriu este „capacitatea sa directă de a permite absolventului său să se angajeze cât mai rapid".

Din punctul de vedere al parametrilor logistici, cel mai important element este să ofere burse de studii, locuri fără taxă, urmat de disponibilitatea unui campus modern, care pune la dispoziţie cele mai noi calculatoare şi tehnologii, burse de studii şi internship-uri în străinătate.

În alegerea unei universităţi, primele două cele mai importante surse de informare pentru tinerii şi părinţii din România vin direct din instituţia de învăţământ: profesorii (35%) şi studenţii (29%). Pe locul al treilea se află prietenii apropiaţi şi familia (26%). La numai un procent distanţă se află internetul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO