Eveniment

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Este extrem de important să aprobăm bugetul până pe 15 ianuarie

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Este extrem de...

Autor: Ştefan Stan

20.12.2016, 12:45 43623

Preşedintele PSD Liviu Dragnea pune presiune pe Klaus Iohannis şi spune că trebuie să desemneze rapid un premier, pentru a putea face aproba bugetul până la 15 ianuarie, potrivit unei declaraţii la Palatul Parlamentului. 

Dragnea, întrebat dacă menţine intenţia ca premierul să aibă carnet PSD: Categoric,şi nu de o zi-două

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, marţi, dacă îşi menţine intenţia ca premierulu pe care îl va propune PSD să aibă carnet de membru de partid, el răspunzând că menţine "categoric" această intenţie, iar carnetul de membru al viitorului premier nu va fi obţinut "de o zi-două".

Jurnaliştii l-au întrebat, marţi, pe Dragnea, dacă în privinţa premierului PSD îşi menţine intenţia ca acesta să aibă carnet de membru, liderul social-democrat răspunzând: "Da, categoric, şi nu de o zi-două".

În acest context, Dragnea a fost întrebat de jurnalişti despre ultima variantă de premier vehiculată, respectiv prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, făcând astfel trimitere la faptul că acesta nu are carnet de membru PSD.

"Eu am văzut foarte multe guverne făcute – sigur, diferă, în funcţie de televiziune – dar candidatul pentru prim-ministru va fi propus de PSD, susţinut de ALDE şi, dacă preşedintele va accepta propunerea noastră, guvernul va fi făcut de către PSD plus ALDE, nu de presă", a comentat Dragnea.

 
 

Numele lui Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR este vehiculat ca premier PSD-ALDE

Numele prim-viceguvernatorului BNR Florin Georgescu este vehiculat ca prezumtivă propunere de premier din partea coaliţiei PSD-ALDE, el fiind una dintre "variantele" de lucru luate în calcul de preşedintele PSD Liviu Dragnea, au menţionat, miercuri, pentru MEDIAFAX, surse politice.
 

Liderul PSD Liviu Dragnea, a creionat, anterior, portretul premierului pe care îl va propune preşedintelui Klaus Iohannis, el menţionând că acesta va fi "bărbat", dar şi membru PSD, cu carnet de partid.

Dragnea a mai spus că niciuna dintre variantele vehiculate până acum în presă nu va fi premier.

Florin Georgescu nu are carnet de partid şi nu este membru PSD, el fiind membru al conducerii BNR, iar numele său a mai fost vehiculat în cursul săptămânii trecute de presă pentru poziţia de premier.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO