Eveniment

KSI a recuperat datorii de 17 mil. euro

19.09.2005, 19:57 38

Volumul debitelor recuperate de KSI Kasolvenzia Romania in perioada 2003-2005 se ridica la circa 17 mil. euro la o valoare totala a portofoliului gestionat de 60 de milioane de euro, a declarat directorul general al companiei, Adrian Boghiu.

"Din totalul portofoliului, 65% reprezinta debite de la persoanele fizice pe segmentul retail, respectiv facturi telefonice sau rate scadente la cre-ditele de consum, iar diferenta revine debitelor comerciale ale persoanelor juridice", a adaugat Boghiu.

KSI Kasolvenzia Romania a fost infiintata in decembrie 2002 si si-a inceput activitatea in luna ianuarie 2003 cu opt angajati.

Compania furnizeaza servicii de colectare creante pe cale amiabila atat de la persoane fizice cat si juridice. De asemenea, KSI Kasolvenzia asigura toate serviciile legale, inclusiv execu-tarea silita, prin intermediul retelei na-tionale de parteneri, cabinete de avocatura, din fiecare judet din Romania.

Cazurile de colectare internationala sunt solutionate prin intermediul unei retele de mai mult de 70 de parteneri internationali din intreaga lume.

In prezent, societatea numara peste 140 de angajati si detine prima pozitie pe piata managementului serviciilor de risc al creditului din Romania. Potrivit unui studiu realizat de Asociatia de Management al Creantelor Comerciale (AMCC), KSI Kasolvenzia Romania detine o cota de piata de 44% in randul membrilor AMCC, conform cu cifra de afaceri pe 2004, care s-a ridicat la 1,4 milioane de euro.

Alaturi de KSI, din asociatie fac parte Coface Intercredit Romania SRL, Creditreform Romania SRL, CreditPlus Consulting & Collection SRL si Delos Creditinfo SRL. In plus fata de serviciile de management al colectarii de creante neincasate, societatea se ocupa si de cumpararea de portofolii de debite, in special pentru acele credite acordate catre persoane fizice.

"De la infiintare, societatea a achizitionat aproximativ 50.000 de debite de la diversi creditori", a afirmat Boghiu.

Baza de clienti a companiei include companii precum Avon, Oriflame, Connex, Orange, Banca Ion Tiriac, Credisson, Garanta si Asiban.

Potrivit datelor companiei, KSI a rezolvat un numar de circa 500.000 de cazuri de neplata a datoriilor in intervalul 2003-2005.

Pentru anul 2005, oficialii companiei au declarat ca cifra de afaceri va creste pana la 2,5 milioane de euro, iar pentru 2006 s-a estimat un nivel al veniturilor de 3,5 milioane de euro. In plus, KSI va investi pina la finele anului viitor intre 4 si 5 milioane de euro pentru dezvoltarea companiei (noi angajari, echipamente si aplicatii software) si achizitionarea de creante.

"De la infiintare, investitiile in filiala din Romania au totalizat patru milioane de euro", a mai spus Boghiu.

KSI Kasolvenzia Romania este parte a Kasolvenzia Holding GmbH (Ger-mania), firma controlata de grupul EOS, divizia de servicii financiare a grupului Otto. In afara de Germania, EOS este prezent in SUA, Elvetia, Olanda, Polonia, Slovacia, Slovenia, Cehia, Turcia, Ungaria, Marea Britanie si Austria.

Recent, EOS a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al companiei elene Europe Matrix, specializata in servicii financiare privind manage-mentul creantelor. Tranzactia va permite grupului sa extinda operatiunile si in partea de sud-est a Europei, zona apreciata de oficialii companiei ca fiind una cu un potential de crestere foarte ridicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO