Eveniment

KPMG: Multinaţionalele vor fi obligate să plătească impozit pe profit acolo unde îl obţin

KPMG: Multinaţionalele vor fi obligate să plătească...

Autor: Adelina Mihai

08.06.2016, 00:07 2016

Practicile lipsite de etică ale unor multinaţionale care şi-au mutat profiturile în ţările cu un regim de impozitare favorabilă sunt pe cale să dispară, avertizează experţii firmei de audit şi consultanţă fiscală KPMG.

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică a analizat aspectele care stau la baza erodării bazei fiscale şi a împărţirii profi­tu­ri­lor şi a pregătit un set de reco­man­dări care urmează să fie im­ple­men­tate inclusiv în legislaţia româ­nească. Astfel, multinaţio­nalele vor fi nevoite să aloce corect profiturile în funcţie de jurisdicţiile fiscale în care operează, iar pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de trans­parentizare şi de adaptarea legislaţiei.

„Având în vedere strategia ANAF de a construi un parteneriat cu mediul de afaceri, cred că mai po­tri­vită ar putea fi scoaterea în evi­den­ţă a contribuabililor corecţi prin ca­talogarea acestora ca atare, «fair tax­payer label», propunere care de alt­fel este pe agenda Comisiei Euro­pe­ne“, a explicat Ramona Jurubiţă, par­tener în cadrul KPMG Ro­mânia, pre­zentă ieri la eveni­mentul „Trans­pa­ren­ţă, reorganizare şi con­cu­renţă în legislaţia fiscală euro­peană. Cum se vor transpune acestea în legislaţia fiscală din România?“ organizat de KPMG în parteneriat cu ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO