Eveniment

Judecătorul desemnat să judece cererea de arestare a lui Apostu a solicitat abţinerea de la judecare

Judecătorul desemnat să judece cererea de arestare a lui Apostu refuză cauza

Autor: Mediafax

10.11.2011, 16:18 1362

Magistratul Curţii de Apel Cluj desemnat să judece propunerea de arestare preventivă a primarului Sorin Apostu şi a directorului general al Brantner, Călin Stoia, a solicitat să se abţină de la judecare, cererea fiind admisă, astfel că va fi desemnat în mod aleatoriu un alt judecător.

Monica Rodina, judecătorul Curţii de Apel Cluj care a fost desemnat să judece propunerea de arestare preventivă a primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, reţinut pentru luare de mită în formă continuată, şi a directorului general al Brantner România, Călin Stoia, reţinut pentru dare de mită, a solicitat, joi, să se abţină de la judecare.

Cererea judecătorului a fost admisă de Curtea de Apel Cluj, astfel că va fi desemnat în mod aleatoriu un alt judecător.

Gheorghiţă Mateuţ, avocatul primarului din Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a declarat că asemenea cereri se fac în momentul în care există o incompatibilitate între judecător şi cel propus pentru arestare, incompatibilitate care poate fi legată de relaţii de prietenie, de rudenie, sau multe alte motive.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, lider al filialei municipale a PDL, a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii anticorupţie.

Miercuri, înainte de emiterea ordonanţei de reţinere pe numele primarului, au avut loc mai multe percheziţii la locuinţa acestuia, la sediul Primăriei, dar şi la cabinetul de avocatură al Monicăi Apostu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO