Eveniment

Judecătorii au arestat 86 de persoane implicate în fapte de corupţie la vămi

Autor: Mediafax

10.02.2011, 09:29 21

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au arestat, în ultimele 24de ore, 86 de persoane implicate în fapte de corupţie la vămile dinvestul ţării, magistraţii urmând a se pronunţa şi în cazul a altor12 învinuiţi de fapte similare de către procurorii anticorupţie,informează Mediafax.

Audierile vameşilor şi poliţiştilor reţinuţi de procuroriiDirecţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au continuat până târziu laCurtea de Apel Bucureşti, care a decis în cazul a patru persoane săle impună interdicţii de a părăsi ţara pe perioadacercetărilor.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, lanivelul punctului de trecere al frontierei (PTF) Moraviţa şi PTFFoeni din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie de Frontieră(IJPF) Timiş, în contextul existenţei unui grup infracţionalorganizat, ofiţeri şi agenţi de poliţie de frontieră împreună culucrători vamali au acţionat în vederea strângerii de sume de banisub formă de mită, în schimbul nedenunţării şi neconstatării unorinfracţiuni sau contravenţii comise de persoane care traficauţigări sau alcool provenite din Serbia, la trecerea frontierei destat a României. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO