Eveniment

Irina Anghel-Enescu, un executiv şi avocat cu experienţă extinsă în promovarea capitalului privat şi a industriei de capital de risc, a fost desemnată laureată a Distinguished Fellow Award 2023

Irina Anghel-Enescu, un executiv şi avocat cu...
22.02.2023, 12:52 198

Irina Anghel-Enescu, un executiv şi avocat cu experienţă extinsă în promovarea capitalului privat şi a industriei de capital de risc, a fost desemnată laureată a Distinguished Fellow Award 2023. 

Irina Anghel-Enescu a ocupat din 2005 până în 2020 funcţia de director general al Asociaţiei de capital privat şi de risc din Europa de Sud-Est, o organizaţie independentă, non-profit, dedicată promovării capitalului privat şi a industriei de capital de risc, precum şi sprijinirii antreprenoriatului în Europa de Est. A făcut parte din consiliile de administraţie ale diferitelor organizaţii, de la instituţii financiare mari la start-up-uri şi de la întreprinderi sociale la organizaţii non-profit globale. Este expert în antreprenoriat la Said Business School din cadrul Universităţii Oxford şi consilier la Harvard Innovation Labs.

În calitate de şefă a filialei de ţară a EF (Eisenhower Fellowships) şi membră a Comitetului de nominalizare din România, Irina a identificat candidaţi remarcabili pentru bursă, transformând România într-una dintre cele mai active filiale din reţeaua globală a EF.

În ultimul an, de la invazia Rusiei în Ucraina, Irina a făcut parte dintr-un efort mai amplu al bursierilor Eisenhower din România de a sprijini în mod activ refugiaţii care fug de război.

Preşedintele Eisenhower Fellowships, fostul secretar american al Apărării, Robert M. Gates, îi va înmâna Irinei premiul 2023 Distinguished Fellow Award în cadrul dineului anual de premiere EF, care va avea loc miercuri seara, 17 mai, la Colegiul Medicilor din Philadelphia.

În programul global Eisenhower Fellowships intră anual un număr restrâns de profesionişti din întreaga lumea din domeniile public, neguvernamental şi privat, lideri în domeniile lor de interes, care au misiunea de a rezolva unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă lumea noastră.

În cele şapte decenii de existenţă, Eisenhower Fellowships a dat posibilitatea unui număr de peste 2.400 de persoane aflate la mijlocul carierei profesionale să îşi definească viziunea de implicare socială şi să îşi realizeze planurile de a face o lume mai bună, mai prosperă şi mai paşnică, prin acţiuni concrete. Printre participanţii la program se numără persoane care au devenit ulterior şefi de stat sau de guvern, miniştri sau lideri ai domeniului privat sau non-profit.

Alături de burse, începând din 2008, Consiliul de Administraţie recunoaşte anual un laureat, Distinguished Fellow Award, un Eisenhower Fellow care a adus o contribuţie semnificativă în domeniul său profesional şi care demonstrează un leadership excepţional în cadrul reţelei globale EF.


 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO