Eveniment

INTERVIU. Paul Racoviţă, Inspectoratul de Stat în Construcţii: „Ne lipsesc 155 de inspectori cu atribuţii de control. Media de vârstă în cadrul ISC este de peste 55 de ani. Încercăm să prioritizăm şi să mergem măcar la lucrările de anvergură şi la toate investiţiile publice“

INTERVIU. Paul Racoviţă, Inspectoratul de Stat în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.08.2023, 00:07 2945

♦ La vârful carierei, salariul unui inspector ajunge la 6.500 de lei, pornind de la 3.000 de lei la debut ♦ Un inspector face aproximativ douăzeci de controale pe trimestru.

Inspectoratul de Stat în Construcţii are un deficit de peste 150 de inspectori care să verifice lucrările din teren, astfel că obiectivele la care se fac controale sunt alese în funcţie de priorităţi. Nivelul mare de degradare a fondului construit, cel puţin în Bucureşti, este încă una din marile provocări de la nivelul instituţiei, prin filtrul căreia trebuie să treacă fiecare construcţie din România.

„Avem un deficit de circa 25-30%, ne lipsesc 155 de inspectori cu atribuţii de control. Avem 380 de oameni cu atribuţii de control în cadrul inspectoratului, iar dintre aceştia, aproximativ 40 sunt oameni care şi-au prelungit perioada de activitate după vârsta de pensionare. Media de vârstă a angajaţilor este de peste 55 de ani şi problema este că din spate nu vine nimeni, pentru că tinerii nu sunt atraşi de salariu, de responsabilităţi“, a spus într-un interviu pentru ZF, Paul Racoviţă, inspector general la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC).

La vârful carierei, salariul unui inspector ajunge la 6.500 de lei, pornind de la 3.000 de lei la debut, adaugă el. Responsabilităţile sunt numeroase, incluzând controlul în toate etapele, de la proiectare la execuţie, dar şi de-a lungul perioadei de utilizare. Un inspector face aproximativ douăzeci de controale pe trimestru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO