Eveniment

Începe exodul: De frica unui atac militar al Chinei, companiile taiwaneze iau în considerare să îşi înfiinţeze sedii în străinătate

Începe exodul: De frica unui atac militar al Chinei,...

Autor: Ştefan Stan

09.04.2024, 09:46 2150

Mai mulţi mari producători taiwanezi iau în considerare înfiinţarea unui al doilea sediu în străinătate pentru a se asigura că pot continua să funcţioneze în cazul unui atac chinezesc asupra ţării lor, scrie FT. 

Planurile, care rămân preliminare în cele mai multe cazuri, evidenţiază modul în care eforturile globale de securizare a lanţurilor de aprovizionare obligă companiile care joacă un rol vital în reţelele de producţie, în special pentru produsele tehnologice, să facă schimbări ample.

"Avem clienţi care analizează sau planifică înfiinţarea unui al doilea sediu", a declarat Rauniei Kuo, partener şi şef al departamentului de family office la KPMG în Taiwan. Grupurile sunt "în domeniul producţiei [şi] caută în prezent o locaţie pentru un al doilea sediu în Asia de Sud-Est, în cazul în care se întâmplă o urgenţă în Taiwan, pentru a le oferi un sistem de comandă alternativ în străinătate pe care îl pot activa imediat".

Producătorii taiwanezi sub contract formează de zeci de ani coloana vertebrală a lanţurilor de aprovizionare globale pentru dispozitive electronice şi componentele acestora, inclusiv computere personale, smartphone-uri, servere şi echipamente pentru reţele de telecomunicaţii. De asemenea, aceştia pătrund din ce în ce mai mult pe pieţele de automatizare industrială, dispozitive medicale şi vehicule electrice.

Potrivit mai multor persoane implicate în deliberări, printre companiile care explorează opţiuni pentru un al doilea sediu în străinătate se numără Lite-On şi Qisda, care produc componente şi dispozitive electronice pentru aplicaţii de consum, de telecomunicaţii, auto şi medicale.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO