Eveniment

Importuri de 8 milioane de sticle de vin in patru luni

23.07.2008, 18:42 16

Importurile de vin s-au ridicat, din punct de vedere cantitativ, la 11.782 de tone (circa 8 mil. de sticle de 0, 75 litri) in primele patru luni ale acestui an, de peste doua ori mai multe decat exporturile, care au totalizat 5.106 de tone, conform datelor furnizate de Ministerul Agriculturii.
Raportata la aceeasi perioada din anul trecut, in ianuarie-aprilie 2008, cantitatea de vin importata a crescut cu 49,1%, iar cea exportata cu 11%. Din punct de vedere valoric, vinul importat in primele patru luni din acest an este estimat la 8,78 mil. euro, iar cel exportat este evaluat la 5,67 mil. euro, arata datele ministerului. In perioada ianuarie-aprilie din anul trecut, importurile de vin s-au cifrat la 5,35 mil. euro, iar exporturile au atins nivelul de 4,58 mil. euro.
"In primele patru luni ale lui 2008, tarile din/in care Romania a importat/exportat vinuri se mentin in mare parte aceleasi cu cele mentionate in perioada similara a anului anterior", conform Ministerului Agriculturii.
In perioada ianuarie-aprilie 2007, principalele destinatii ale exporturilor de vin au fost Germania si Rusia, iar in ceea ce priveste importurile, acestea au provenit, in special, din Spania si Italia. Principalii producatori de vinuri locali sunt Vincon Vrancea, Murfatlar, Cotnari si Jidvei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO