Eveniment

IGPR a dat peste 12.000 de amenzi în urma controalelor desfăşurate sâmbătă, cele mai multe vizând infracţiuni rutiere

IGPR a dat peste 12.000 de amenzi în urma controalelor...

Autor: Alexandra Stroe

14.05.2017, 14:30 85

În cursul zilei de sâmbătă, poliţiştii au efectuat 1.450 de acţiuni, controale şi percheziţii în toate judeţele din ţară şi în Capitală, informează IGPR. au fost constatate 555 de infracţiuni şi aplicate 12.472 de amenzi contravenţionale.

442 de controale au fost efectuate de Poliţia Rutieră, care a constatat 199 de infracţiuni, dintre care 93 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, două pentru conducerea sub influenţa unor substanţe psihoactive şi şase pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, arată sursa citată. Au fost aplicate 7.523 de sancţiuni şi au fost reţinute 506 permise de conducere, dintre care 138 pentru alcool, 141 pentru viteză, iar 91 pentru săvârşirea unor infracţiuni.

De asemenea, au fost verificate 238 de trenuri de călători, unde poliţiştii au depistat 163 de călători frauduloşi, o persoană urmărită, 19 cerşetori, patru vânzători ambulanţi neautorizaţi şi şapte minori lipsiţi de supraveghere. Valoarea taxelor şi suprataxelor aplicate a fost de 2.108 lei, precizează IGPR.

Poliţiştii din structurile arme, explozivi şi substanţe periculoase au desfăşurat 39 de acţiuni, constatând 54 de infracţiuni, dintre care 41 vizează regimul armelor, nouă infracţiuni de braconaj şi patru infracţiuni pentru substanţe periculoase.

Poliţiştii au mai constatat 42 de infracţiuni de natură judiciară şi 14 de criminalitate organizată, întocmind 39 de dosare penale, în care sunt cercetate 76 de persoane. Dintre acestea, cinci au fost reţinute şi una arestată, arată IGPR.

114 persoane aflate sub control judiciar au fost arestate preventiv, ca urmare a sesizărilor instanţelor, iar, în ceea ce priveşte persoanele arestate la domiciliu, au fost constatate patru încălcări ale obligaţiilor, iar zece persoane au fost arestate preventiv. Totodată, au fost puse în executare 10 mandate şi sentinţe şi au fost depistate 11 persoane urmărite naţional şi internaţional.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au deschis 54 de dosare penale, în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea a 83 infracţiuni, dintre acestea, 41 fiind de evaziune fiscală, 31 - la Codul Vamal şi două - la Codul Fiscal, se arată în comunicatul citat.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale se ridică la 8.900.000 de lei, precizează sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO