Eveniment

Hotelul Mara trece la Protocol

17.07.2003, 00:00 286



Hotelul Mara din statiunea Sinaia va fi trecut in proprietatea Regiei Autonome a Protocolului de Stat (RAAPPS) pentru pretul de adjudecare de 6,8 milioane dolari, au declarat ieri surse guvernamentale.



"Saptamana viitoare, Guvernul va aproba trecerea activului din proprietatea privata a statului in proprietatea publica a statului", au precizat sursele citate.



Hotelul Mara Holiday Inn Resort a trecut, in luna mai, in proprietatea Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Bancare (AVAB), dupa ce la licitatia organizata pentru vanzarea activului nu a fost inregistrata nici o oferta.



AVAB a preluat hotelul Mara pentru valorificare in contul unei creante de 27,8 milioane de dolari detinuta asupra societatii Mara Investments, proprietarul unitatii. Creanta reprezinta un credit neperformant preluat de la Bancorex, respectiv un imprumut contractat de Mara Investments in vederea construirii complexului hotelier Mara.



In anul 1999, cand AVAB a preluat responsabilitatea administrarii creditelor neperformante ale fostei Bancorex, societatea Mara Investment se afla in procedura de reorganizare judiciara si ceruse protectie fata de debitori.



La prima licitatie organizata pentru vanzarea activului in luna martie, AVAB a stabilit un pret de pornire de 16 milioane de dolari, si nu a primit nici o oferta.



Contractul de franciza incheiat intre fostul proprietar, Mara Investments si lantul hotelier Holiday Inn Hotels&Resorts vizand hotelul Mara din Sinaia este inca valabil, avand un termen de 20 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO