Eveniment

Hidroelectrica preia UCM Reşiţa S.A: „Semnarea acestui contract reprezintă un moment extrem de important pentru Hidroelectrica, un pas strategic nu doar pentru noi, ci şi pentru hidroenergetica românească”

Hidroelectrica preia UCM Reşiţa S.A: „Semnarea...

Autor: Valeriu Dănilă

11.03.2024, 18:18 357

Astăzi, 11 martie 2024, la sediul Hidroelectrica din Bucureşti, a fost semnat Contractul de Vânzare a afacerii UCM Reşiţa S.A către Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice S.R.L., societate ce are ca asociat unic compania Hidroelectrica SA. Documentul este actul final al tranzacţiei şi atestă îndeplinirea tuturor condiţiilor de către părţi,  precum şi plata preţului de către cumpărător, respectiv suma de 67.879.000 de lei, se arată într-un comunicat de presă emis de companie.

Tranzacţia privind  ”preluarea afacerii de fabricare şi comercializare de hidroagregate şi echipamente auxiliare, precum şi de prestare a serviciilor de reabilitare, îmbunătăţire specializată şi asistenţă tehnică în domeniu energetic, aferente platformei ABC şi parţial a platformei Calnicel”, deţinute de UCM Reşiţa S.A reprezintă un pas semnificativ în consolidarea poziţiei de lider a Hidroelectrica pe piaţa hidroenergetică, obiectivul principal fiind eficientizarea operaţională. Prin finalizarea tranzacţiei, Uzina de Construcţii Maşini Hidroenergetice S.R.L. dobândeşte toate activele, know-how-ul, contractele în derulare, brevetele şi licenţele necesare continuării prestării serviciilor de fabricare, reabilitare şi îmbunătăţire a hidroagregatelor şi echipamentelor auxiliare. Acest portofoliu, unic în această parte a Europei, este consolidat de experienţa a aproximativ 450 de salariaţi, specializaţi în producţia şi întreţinerea echipamentelor hidroenergetice.

"Semnarea acestui contract reprezintă un moment extrem de important pentru Hidroelectrica, un pas strategic nu doar pentru noi, ci şi pentru hidroenergetica românească. Suntem focusaţi pe ceea ce avem de făcut în continuare, pe consolidarea şi capitalizarea unităţii pe care am preluat-o astăzi şi pe integrarea acesteia cu Hidroserv, astfel încât să creştem semnificativ valoarea ambelor active. Vrem să valorificăm la maximum potenţialul, să aducem plus-valoare, performanţă şi competitivitate. Practic, prin această achiziţie, Hidroelectrica îşi consolidează capacităţile tehnologice şi, ceea ce este şi mai important, se pregăteşte să răspundă provocărilor viitoare ale industriei.

Suntem siguri că Uzina de Construcţii Masini Hidroenergetice S.R.L. împărtăşeşte viziunea noastră şi suntem încrezători că această tranzacţie va contribui la consolidarea pozitivă a industriei şi va aduce beneficii semnificative pentru Hidroelectrica.

Ne asumăm continuarea tradiţiei de excelenţă a UCM Reşiţa S.A. - cea mai veche unitate industrială din ţara noastră, şi producătorul a peste 80% dintre echipamentele instalate în hidrocentralele din protofoliul Hidroelectrica. Cunoaştem foarte bine şi importanţa acestei unităţi şi pentru comunitatea locală din Reşiţa şi vrem să construim împreună o nouă etapă de succes în domeniul hidroenergetic " - a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România şi furnizează servicii tehnologice esenţiale pentru Sistemul Energetic Naţional. Compania operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW şi deţine un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW. În plus, Hidroelectrica se plasează în topul furnizorilor de energie din ţara noastră, cu un portofoliu de cca. 600 mii de locuri de consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO