Eveniment

Handbalista Ana Maria Tănăsie a fost inclusă în echipa ideală a jucătoarelor tinere din Europa

Handbalista Ana Maria Tănăsie a fost inclusă în...

Autor: Iulian Coşuleţu

04.06.2016, 18:48 119

Handbalista de la HCM Baia Mare a învins-o la secţiunea "cea mai bună extremă stânga" pe Dorina Korsos (Ungaria). Echipa ideală a fost alcătuită în urma voturilor exprimate de jurnalişti din 8 ţări şi de peste 25.000 de fani.

MVP-ul sezonului a fost desemnată jucătoarea de la Astrakhan, Anna Vyakrireva, care le-a devansat pe Daria Dmitrieva şi Djurdjina Jaukovic.

Ana Maria Tănăsie a primit 15 puncte, cu 2 mai multe decât Dorina Korsos. Extrema stângă a primit 666 de voturi din partea fanilor (transformate în 5 puncte), cifra 6 fiind foarte comună jucătoarei: este născută în ziua de 6 aprilie (1995), la echipa de club a purtat tricoul cu numărul 6, la lot evoluează cu 36.

În prezent, Ana Maria Tănăsie se află cu echipa naţională la Piatra Neamţ, acolo unde România susţine ultimul meci din preliminariile Campionatului European din 2016, turneul final la care s-a calificat naţionala antrenată de Tomas Ryde.

Totodată, extrema stângă a semnat un contrac pentru următorul sezon cu Dunărea Brăila, formaţie antrenată de secundul naţionalei, Costică Buceschi.

Echipa ideală este următoarea: Blanka Biro (VAC) - Ana Maria Tănăsie (HCM Baia Mare), Djurdjina Jaukovic (Buducnost), Daria Dmitrieva (Lada Togliatti), Luca Szekerczes (Ferencvaros), Anna Vyakhireva (Astrakhan), Ema Ramusovic (Buducnost).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO