Eveniment

Guvernul Boc mai creeaza o agentie pe langa cele 244 existente

18.01.2009, 18:43 25

Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri (MIMMCMA) va avea o agentie de implementare care sa coordoneze programele de finantare pentru IMM-uri, conform hotararii de guvern privind organizarea si functionarea ministerului.

Cu toate ca numarul de agentii, regii si companii care se afla in subordinea Guvernului si a ministerelor este de nu mai putin de 244, conform unei analize a ZF, MIMMCMA isi creeaza o noua structura sub denumirea de Agentia de Implementare a Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri care va coordona cele 13 oficii teritoriale pentru intreprinderi mici si mijlocii (OTIMMC).
"Avem structuri deja create in teritoriu (OTIMMC - n.r.) de la fosta Agentie nationala pentru intreprinderi mici si mijlocii. Dupa disparitia acestei agentii, in urma cu cativa ani, oficiile teritoriale au trecut in subordinea Ministerului pentru IMM. S-a simtit nevoia unui organism care sa coordoneze programele de finantare", au explicat surse din minister.
Ministrul de resort Constantin Nita nu a putut fi contactat pentru detalii.
Conducerea Agentiei de Implementare a Proiectelor si Programelor pentru IMM va fi numita, respectiv revocata, de primul-ministru, la propunerea ministrului pentru IMM-uri si va fi asigurata de un presedinte cu rang de secretar de stat si un vicepresedinte, care va avea statut de subsecretar de stat, conform aceleiasi hotarari.
Agentia se va finanta din venituri proprii si din subventii acordate de la bugetul de stat, iar structura organizatorica urmeaza sa fie aprobata prin hotarare de guvern, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a actului normativ care reglementeaza organizarea Ministerului IMM. In subordinea Ministerului pentru IMM raman in continuare Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci, cu 315 posturi, Centrul Roman pentru Promovarea Comertului, cu 145 de posturi, finantat din fonduri proprii si subventii de la stat, precum si Centrul de Formare si Management pentru Comert.
Ministrul pentru IMM, comert si mediul de afaceri mentiona intr-un interviu acordat ZF ca intentioneaza sa creeze centre de promovare a comertului, mai ales pe pietele traditionale pe care Romania le-a pierdut: Rusia, China, India, Orientul Mijlociu.
Actul normativ mai prevede ca Ministerul IMM va prelua personalul Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale, cu exceptia a 112 persoane care lucreaza in domeniul turismului si a 11 posturi reprezentand structura specializata in domeniul expozitiilor mondiale, structura ce va merge la Ministerul Afacerilor Externe.
Astfel, MIMMCMA va avea maximum 403 angajati, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului, din care 103 pozitii revin retelei de promovare comerciala economica externa.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO