Eveniment

Guvernul a decis să menţină obiectivul de adoptare a monedei euro în 2015 - surse

Autor: Mediafax

29.04.2011, 13:51 66

Guvernul a aprobat Programul de convergenţă al României, care vafi transmis Comisiei Europene, şi a decis să menţină obiectivul deadoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2015, au declarat agenţieiMediafax surseoficiale.

"Programul de convergenţă a fost aprobat de Guvern, cumenţinerea obiectivului de adoptare a monedei euro în 2015", audeclarat sursele.

Coaliţia a discutat vineri, într-o reuniune la care a participatşi guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, varianta camoneda euro să fie adoptată la 1 ianuarie 2015, iar până la finalulacelui an să circule în paralel atât moneda naţională, cât şi euro,a declarat Varujan Pambuccian.

El a susţinut că membrii Coaliţiei au discutat ca obiectivul deadoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2015 să fie menţinut şi căguvernatorul Mugur Isărescu a avansat varianta ca, după adoptareamonedei euro, aceasta să circule în paralel cu leul până la 1decembrie 2015, după care să rămână în circulaţie numai monedaeuropeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO