Eveniment

Gruia Stoica a semnat un contract de 50 mil. € cu Conpet

14.04.2010, 23:07 81

Grup Feroviar Roman (GFR), cel mai mare operator privat feroviarcontrolat de omul de afaceri Gruia Stoica, va transporta titei sigazolina pentru compania Conpet Ploiesti (COTE), valoareacontractului atribuit prin licitatie deschisa fiind de 200 mil. lei(49 mil. euro), fara TVA.

"Am participat la licitatie alaturi de CFR Marfa si am castigat,dupa ce compania de stat a depus mai multe contestatii, care s-ausolutionat in favoarea noastra", a declarat omul de afaceri GruiaStoica.

Contractul are o valabilitate de trei ani si este finantat dinsursele proprii ale transportatorului de produse petroliere princonducte Conpet Ploiesti, companie la care Ministerul Economieidetine 58,7% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea detine 20%din actiuni, potrivit datelor de pe site-ul Bursei de ValoriBucuresti (BVB). Compania Conpet este listata pe piata Rasdaq aBVB.

Operatorul sistemului national de transport al produselorpetroliere Conpet Ploiesti estimeaza ca va obtine anul acesta unprofit net de 17,3 mil. lei (4 mil. euro), cu 28,6% mai mare in leidecat nivelul din 2009, potrivit bugetului de venituri sicheltuieli al companiei

"Conpet Ploiesti reprezinta unul dintre cei mai importanti cinciclienti pe care ii are Grup Feroviar Roman. Acesta nu este primulan in care vom lucra cu Conpet", a declarat Gruia, proprietarulGFR. Printre clientii operatorului privat feroviar se mai numaraCompania Nationala a Huilei, Holcim, ArcelorMittal Galati, Petrom,Shell Gaz Romania si Rafo, potrivit datelor de pe site-ulcompaniei.

Grup Feroviar Roman, care opereaza cu 2.300 de vagoane, din care1.200 proprii, si 100 de locomotive, din care 75 sunt proprietateacompaniei, este detinut cu pachet majoritar de actiuni de companiaGrampet, controlata de Gruia Stoica. Rezultatele financiareaferente anului trecut nu au fost facute publice, insa in 2008cifra de afaceri a companiei depasea 100 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO