Gruia Stoica a semnat un contract de 50 mil. € cu Conpet

Autor: Mirabela Tiron 14.04.2010

Grup Feroviar Roman (GFR), cel mai mare operator privat feroviar controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, va transporta titei si gazolina pentru compania Conpet Ploiesti (COTE), valoarea contractului atribuit prin licitatie deschisa fiind de 200 mil. lei (49 mil. euro), fara TVA.

"Am participat la licitatie alaturi de CFR Marfa si am castigat, dupa ce compania de stat a depus mai multe contestatii, care s-au solutionat in favoarea noastra", a declarat omul de afaceri Gruia Stoica.

Contractul are o valabilitate de trei ani si este finantat din sursele proprii ale transportatorului de produse petroliere prin conducte Conpet Ploiesti, companie la care Ministerul Economiei detine 58,7% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea detine 20% din actiuni, potrivit datelor de pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Compania Conpet este listata pe piata Rasdaq a BVB.

Operatorul sistemului national de transport al produselor petroliere Conpet Ploiesti estimeaza ca va obtine anul acesta un profit net de 17,3 mil. lei (4 mil. euro), cu 28,6% mai mare in lei decat nivelul din 2009, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al companiei

"Conpet Ploiesti reprezinta unul dintre cei mai importanti cinci clienti pe care ii are Grup Feroviar Roman. Acesta nu este primul an in care vom lucra cu Conpet", a declarat Gruia, proprietarul GFR. Printre clientii operatorului privat feroviar se mai numara Compania Nationala a Huilei, Holcim, ArcelorMittal Galati, Petrom, Shell Gaz Romania si Rafo, potrivit datelor de pe site-ul companiei.

Grup Feroviar Roman, care opereaza cu 2.300 de vagoane, din care 1.200 proprii, si 100 de locomotive, din care 75 sunt proprietatea companiei, este detinut cu pachet majoritar de actiuni de compania Grampet, controlata de Gruia Stoica. Rezultatele financiare aferente anului trecut nu au fost facute publice, insa in 2008 cifra de afaceri a companiei depasea 100 de milioane de euro.