Eveniment

Gabriela Alexandrescu, Salvaţi Copiii: Din ce în ce mai mulţi elevi vor fi excluşi de la actul educaţional şi fie vor abandona direct şcoala, fie vor avea un decalaj educaţional de nerecuperat

Ultimele date din sistemul de educaţie

„În condiţiile în care 41% dintre elevii de 15 ani s-au dovedit a fi analfabeţi funcţional, iar într-un singur an şcolar aproape 45.000 de copii au abandonat şcoala şi 12% dintre copiii cu vârsta învăţământului obligatoriu se aflau în afara educaţiei la începutul acestui an calendaristic, impactul crizei generate de COVID-19 nu face decât să adâncească problemele din sistemul românesc de educaţie.“

Pandemia şi efectele sale s-au suprapus peste o serie de vulnerabilităţi preexistente şi chiar şi înainte de pandemie accesul la o educaţie de calitate al copiilor din România era departe de a fi asigurat, afirmă Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii România.

„În condiţiile în care 41% dintre elevii de 15 ani s-au dovedit a fi analfabeţi funcţional, iar într-un singur an şcolar (2018-2019) aproape 45.000 de copii au abandonat şcoala şi 12% dintre copiii cu vârsta învăţă­mântului obligatoriu se aflau în afara educaţiei la începutul acestui an calendaristic, ne putem da seama că impactul crizei generate de COVID-19 nu face decât să adâncească problemele din sistemul româ­nesc de educaţie“, a declarat Gabriela Alexandrescu pentru ZF. Tot mai mulţi elevi fie vor abandona şcoala, fie vor avea un decalaj educaţional de nerecu­perat având în vedere că mulţi dintre elevi nu au resursele necesare pentru a participa la cursurile online, crede ea.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.