Eveniment

Fuziunea Campina-Arla nu va afecta contractul cu Covalact

15.12.2004, 00:00 38

Anul trecut, Covalact a finalizat, in colaborare cu Campina, o investitie in valoare de 1,5 milioane de euro. Compania romaneasca si grupul olandez au suportat fiecare cite o jumatate de milion de euro, restul sumei reprezentind o finantare din partea statului olandez.
Potrivit contractului existent intre Covalact si Campina, firma romaneasca asigura productia de iaurt, iar grupul olandez se ocupa de desfacere, prin intermediul companiei de distributie Whiteland.
Conform lui Balan, la sfirsitul acestui an, productia Covalact se va situa la aproximativ 3.000 de tone de iaurt Campina Frutis, la care se adauga peste 10.000 de tone de iaurt marca proprie.
De asemenea, compania din Sfintu Gheorghe estimeaza pentru 2004 o cifra de afaceri de aproximativ 10 mil. euro, cu 25% mai mult fata de anul trecut, bazata in special pe lansarea in acest an a unei noi game de iaurturi si creme tip pudding.
"Productia de iaurturi Campina are o pondere de aproximativ 10% din cifra de afaceri, iar profitul net al Covalact, la sfirsitul acestui an, va fi de circa 6% din cifra de afaceri, fata de 5% in 2003", a spus Balan.
Saptamina trecuta, Campina si firma danezo-suedeza Arla Foods au anuntat ca intentioneaza sa fuzioneze pentru a crea una dintre cele mai mari companii de procesare si comercializare a laptelui si produselor lactate la nivel mondial. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO