Eveniment

Franks: Modificarea OUG 50/2010 este o condiţie pentru acordarea următoarei tranşe

Franks: Modificarea OUG 50/2010 este o condiţie pentru acordarea următoarei tranşe

Autor: Marius Radu

28.10.2010, 18:30 26

Modificarea OUG 50/2010 privind contractele de credit alepopulaţiei într-o formă "satisfăcătoare" va reprezenta ocondiţionalitate pentru eliberarea următoarei tranşe din acordulstand-by, a declarat şeful misiunii FMI de evaluare, JeffreyFranks, citat de Mediafax.

"Trebuie să avem o ordonanţă satisfăcătoare, altfel nu vom puteacontinua. Nu este vorba numai de noi, ci şi de Comisia Europeană(...) Da, este o condiţionalitate", a răspuns Franks întrebat dacăOUG 50/2010 este o condiţie pentru eliberarea următoareitranşe.

Surse oficiale au declarat miercuri pentru MEDIAFAX că FMI atransmis băncilor comerciale, prin intermediul BNR, un formulartip, în care fiecare instituţie de credit va trece pierderilepotenţiale calculate în cazul în care ar aplica strict prevederileOUG 50/2010.

Franks a avut joi o întâlnire cu preşedintele Comisiei pentruBuget, Finanţe şi Bănci din Camera Deputaţilor, Viorel Şefan, petema Ordonanţei 50/2010.

La finalul întâlnirii, Viorel Ştefan a anunţat că FMI ar puteacondiţiona acordarea următoarei tranşe din acordul stand-by demodificarea OUG 50/2010 până la data de 15 decembrie, unul dintreamendamente vizând eliminarea referirilor la contractele înderulare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO