Eveniment

Formularul digital de intrare în România, obligatoriu de luni. Mii de români l-au completat duminică

Formularul digital de intrare în România, obligatoriu...

Autor: Petru Mazilu

19.12.2021, 19:18 204

Formularul digital de intrare în România este obligatoriu începând de luni. Mii de români au intrat deja pe platforma online pe care se găseşte documentul şi l-au completat.

Formularul digital de intrare în România (PLF) va fi folosit începând de luni. Documentul poate fi completat electronic în aplicaţia https://plf.gov.ro începând de duminică astfel încât toţi cei care vin în ţară să aibă timp să îl acceseze. Potrivit primelor informaţii, până la ora 18.00, peste 14.000 de persoane au completat formularul.

„De la lansarea aplicaţiei https://plf.gov.ro şi până la 18:00, au fost create 35.549 de conturi în platformă şi 14.212 persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF). Diferenţa dintre numărul persoanelor care şi-au creat cont în platformă şi al celor care au generat formular este reprezentat de cei care au dorit să vadă cum arată aplicaţia, ce informaţii sunt solicitate sau care sunt paşii necesari pentru completare”, au anunţat autorităţile.

Potrivit STS, cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei: Aeroportul International „Henri Coandă” - 5.221, Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj - 1.193, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 955, Punctul de Trecere a Frontierei Borş – 742 şi Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 708.

Documentul, dezvoltat de STS pe baza cerinţelor operaţionale stabilite de autorităţile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărţii de identitate sau a paşaportului, va permite afişarea datelor din formular în aplicaţia informatică a Poliţiei de Frontieră.

Formularul trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD şi Poliţia de Frontieră pentru validarea datelor de identitate şi Corona-forms, aplicaţia unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau carantinate, precizează autorităţile.

Grupul de Comunicare Strategică anunţă că începând de luni, cetăţenii care sosesc în România nu vor mai fi nevoiţi să completeze declaraţia epidemiologică, verificată până acum la punctele de trecere a frontierei, întrucât toate datele se regăsesc în formularul digital de intrare în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO