Eveniment

Fiul lui Ion Ratiu isi face circuit turistic

28.05.2007, 16:06 40

Omul de afaceri Nicolae Ratiu, fiul lui Ion Ratiu, intentioneaza sa dezvolte un circuit turistic care va reuni toate unitatile de cazare pe care le detine. Unele din primele obiective vizate sunt bungalow-urile de lux din Delta, Delta Nature Resort, complexul turistic din Moroieni si hotelul Lebada Bucuresti.
"Cand va fi gata si hotelul Lebada, impreuna cu alte proiecte din Ardeal si/ sau Moldova vom putea organiza un circuit gen 'turul Romanei' in doua saptamani cu excursii in Delta si in zona manastirilor", a declarat Calin Husar, partener cu participatii in afacerile lui Nicolae Ratiu.
Dupa dezvoltarea complexului de 32 de vile din Delta, in urma unei investitii de circa 7,5 mil. euro, Husar si Ratiu urmeaza sa dea in folosinta o alta locatie turistica cu profil ecologic, de aceasta data in judetul Dambovita.
"La munte, in zona Moroieni, tot pe profil eco, va incepe sa functioneze un complex nu foarte mare, de opt vile. Data de incepere a activitatii este orientativa, dar pana in toamna lucrarile vor fi terminate", a spus Husar. El a adaugat ca hotelul Lebada este in faza finala de planificare, arhitectii urmand sa realizeze ultimele modificari.
Lucrarile pentru renovarea obiectivului turistic vor demara la inceputul lunii septembrie si vor implica fonduri de 20 mil. euro. Dezvoltatorul proiectului urmeaza sa fie Sergiu Filip, directorul companiei Turda Development, companie infiintata pentru realizarea unui centru comercial al carui actionar este tot Nicolae Ratiu.
Potrivit lui Filip, centrul comercial de la Turda, ale carui costuri de realizare se ridica la 15 mil. euro, presupune dezvoltarea pe doua structuri. "Structura veche va fi pe vechea cladire a fabricii de bere Ursus, care va fi transformata in hotel si in spatii de birouri", a spus Filip. Structura noua a centrului va avea o suprafata de 12.000 mp, din care 8.000 vor fi inchiriabili.
Filip mai administreaza pe langa proiectul centrului comercial de la Turda si proiectul Lebada si operatiunile urmate de preluarea fabricii Aro de catre Nicolae Ratiu.
"Mai avem in proiect si complexul rezidential Carol Parc Residence din Bucuresti, dar mai sunt si multe alte terenuri in tara care momentan nu sunt folosite, dar pe care in curand se vor incepe lucrari", a adaugat Filip.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO