Eveniment

Fiscul are un nou şef. Ultimii trei au probleme cu Parchetul

Fiscul are un nou şef. Ultimii trei au probleme cu...

Autor: Iulian Anghel

12.02.2016, 00:07 1997

Premierul Dacian Cioloş nu a mai lungit situaţia din fruntea Fiscului şi, la refuzul lui Gelu Diaconu de a demisiona cum ceruse ministrul finanţelor Anca Dragu, l-a demis, în­locuindu-l pe perioada interimatului cu Daniel Diaconescu, direc­torul Direcţiei Informaţii Fiscale din ANAF.

Diaconu, care îşi făcuse un titlu de glorie din faptul că ANAF – instituţie care a coordonat colectarea la buget a 233 mld. lei în 2015 - a început să adune taxele din ce în ce mai mari (plus 9% la venituri în 2015, comparativ cu 2014) s-a văzut miercuri-seară într-o situaţie imposibilă după ce DNA l-a pus sub acuzare la fel ca şi pe adjunctul Fiscului Mihai Gogancea-Vătăşoiu într-un dosar de fraudă în care sunt implicaţi deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

Diaconu şi Vătăşoiu sunt urmăriţi penal pentru favorizarea făptuitorului şi abuz în serviciu. Situaţia de la ANAF este unică: ultimii doi şefi ai instituţiei de dinaintea lui Diaconu, Sorin Blejnar şi Şerban Pop, au trecut pe rând prin arestul poliţiei fiind acuzaţi de diferite fapte de corupţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO