Eveniment

Finantele returneaza companiilor 255 mil. euro din TVA intr-o luna

06.08.2009, 19:35 17

Veste mare pentru companii: Fiscul s-a hotarat sa returneze luna aceasta circa 255 de milioane de euro reprezentand restante acumulate la TVA de rambursat, a anuntat Gheorghe Pogea, ministrul finantelor.

Platile programate vizeaza 2.810 deconturi de TVA si vor fi achitate in trei transe, pe 6 august, 24 august si 29 august, catre companiile care au solicitari deja aprobate pentru rambursarea de TVA. Pogea spune ca este una dintre cele mai mari sume pe care statul le ramburseaza in aceasta perioada de criza catre companii pentru a debloca economia. Plata lenta a datoriilor statului catre companii in prima jumatate a anului a agravat blocajul financiar, banii neincasati din TVA de rambursat devenind cea mai mare problema pentru firme din cauza ca intarzierile depaseau si sase luni.

Pentru a reduce restantele Finantele se imprumuta masiv. Numai in ultima luna au atras 2,9 mld. euro de la UE si de la banci. In acelasi timp, Finantele le dau posibilitatea firmelor sa verifice pe site-ul institutiei sau al ANAF data la care vor incasa suma solicitata pentru deconturile de TVA , din data de 4 august, pe portalul Ministerului Finantelor Publice sau direct al ANAF-ului, la www.anaf.ro. Procedura de rambursare a TVA nu a fost insa simplificata nici macar pentru marii contribuabili.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO