Eveniment

Finantare BERD si CE de 52 mil. euro pentru intreprinderile mici

04.09.2006, 19:36 17

Intreprinderile mici si microintreprinderile din Romania ar putea obtine credite de pana la 52,5 milioane de euro, din care 40 de milioane de euro vor fi asigurate de catre Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), in cadrul unui proiect de imbunatatire a accesului acestor firme la surse de finantare.
Proiectul va fi dezvoltat in cooperare cu Comisia Europeana si Ministerul Integrarii Europene, care vor aloca fonduri de 12,5 milioane de euro.
Fondurilor disponibile pentru creditare li se va adauga suma de 3 mil. euro, destinata acoperii riscurilor determinate de finantarea firmelor nou infiintate, si 2,5 mil. euro pentru acordarea de asistenta tehnica institutiilor din Romania implicate in proiect.
BERD va oferi finantarea prin intermediul bancilor comerciale si a institutiilor nebancare de microfinantare, care vor acorda creditele microintreprinderilor si firmelor mici.
Unul din principalele obiective ale programului il reprezinta finantarea firmelor din zonele rurale, inclusiv din regiunile cu o dinamica economica redusa.
Alte obiective ale acestui proiect includ acordarea de asistenta institutiilor nebancare de microfinantare, in activitatile comerciale desfasurate, pentru a asigura sustenabilitatea acestora pe termen lung, asistarea bancilor comerciale in oferirea de servicii in zonele rurale si dobandirea de catre institutiile publice din Romania a capacitatilor manageriale necesare derularii programelor care vizeaza intreprinderile mici si microintreprinderile.
Sumele oferite ar putea fi majorate, in cazul in care o parte din credite va fi sindicalizata de catre bancile comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO