Eveniment

FIFA încearcă să rezolve situaţia Bosniei înfiinţând un comitet de normalizare

Autor: Turcu Lucretia Luminita

12.04.2011, 20:16 22

Comitetul de Urgenţă al FIFA a decis înfiinţarea unui comitet denormalizare, pentru a încerca rezolvarea situaţiei federaţiei defotbal din Bosnia-Herţegovina, în prezent suspendată, informeazăAFP.

Activitatea acestui comitet, format din şase personalităţi alefotbalului bosniac, începe imediat. Rolul acestuia este de apregăti şi convoca o adunare generală, unde delegaţii ar urma săadopte statute şi să rezolve chestiunile aferente până la 26 mai2011.

Federaţia de Fotbal din Bosnia (NSBIH) a fost suspendată la 1aprilie de FIFA şi UEFA pentru că nu şi-a adoptat statutul înconformitate cu recomandările acestor instituţii şi are termen pânăla finalul lunii mai să rezolve problema pentru a permite echipeinaţionale să rămână în cursa pentru calificarea la Euro-2012.

FIFA şi UEFA cer ca NSBIH să fie condusă de un singur preşedinteşi nu de o preşedinţie tripartită compusă, în baze etnice, demembri croaţi, musulmani şi sârbi.

Bosnia-Herţegovina face parte din grupa D a preliminariilorEuro-2012, alături de România. La 26 martie, echipa tricoloră apierdut, scor 1-2, partida de la Zenica, disputată împotrivareprezentativei bosniace, care a devenit favorită la ocuparea celuide-la doilea loc al grupei, ce permite menţinerea în lupta pentrucalificare. Bosnia va avea următorul meci oficial internaţional cuRomânia, la 3 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO