Eveniment

Este oficial: Amicalul cu Argentina din 10 august este anulat. Biletele pot fi folosite la partida cu Franţa

Este oficial: Amicalul cu Argentina din 10 august este anulat. Biletele pot fi folosite la partida cu Franţa

Foto: Octav Ganea

Autor: Mediafax

30.07.2011, 08:56 459

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, vineri, pe site-uloficial, că a fost informată de forul de la Buenos Aires deanularea meciului amical dintre România şi Argentina, programat la10 august, cu ocazia inaugurării Arenei Naţionale, informeazăMediafax.

"După mai multe zile marcate de incertitudine şi negocieri,Federaţia de Fotbal a Argentinei (AFA) a decis să nu onorezecontractul încheiat cu Federaţia Română de Fotbal în luna octombrie2010. În cursul serii zilei de azi, 29 iulie a.c., AFA ne-a trimiso scrisoare oficială, prin care, invocând şedinţa Comitetului săuExecutiv din data de 25 iulie a.c., în cadrul căreia a fostînlocuit staff-ul tehnic al echipei naţionale A, procedându-se şila reformarea colectivelor tehnice ale celorlalte echipereprezentative ale ţării respective, anunţă că echipa naţională A aArgentinei nu se va prezenta la Bucureşti, în vederea meciuluiamical cu reprezentativa similară a României, joc programat la datade 10 august a.c. FRF respinge propunerea inserată în scrisoare,aceea de a disputa un alt joc amical contra Argentinei, la o datăFIFA care ar urma să fie stabilită de comun acord", se arată pesite-ul FRF.

Sursa citată precizează că decizia AFA este unilaterală şiabuzivă şi reafirmă faptul că FRF va solicita în compensaţie daunemateriale şi morale substanţiale: "Federaţia Română de Fotbal îşimanifestă indignarea faţă de această hotărâre unilaterală şiabuzivă, care reprezintă, pe lângă lipsă de respect faţă desuporterii români şi faţă de FRF, o încălcare flagrantă acontractului. Astfel, din păcate, nemaiavând adversar, anunţămanularea acestui meci de gală. Este de la sine înţeles că, luândact de o practică jenantă, nedemnă şi inadmisibilă la un asemeneanivel, FRF se va adresa FIFA şi/sau, dacă va fi cazul, organismelorsportive competente internaţionale, solicitând AFA substanţialedaune materiale şi morale".

Biletele la meciul amical cu Argentina, anulat de FederaţiaArgentiniană de Fotbal, sunt valabile la partida cu Franţa, iarfanii care nu doresc să asiste la întâlnirea pe care România o vadisputa, la 6 septembrie, în preliminariile Euro-2012, pot solicitacontravaloarea tichetelor achiziţionate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO