Este oficial: Amicalul cu Argentina din 10 august este anulat. Biletele pot fi folosite la partida cu Franţa

Autor: Mediafax 30.07.2011

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că a fost informată de forul de la Buenos Aires de anularea meciului amical dintre România şi Argentina, programat la 10 august, cu ocazia inaugurării Arenei Naţionale, informează Mediafax.

"După mai multe zile marcate de incertitudine şi negocieri, Federaţia de Fotbal a Argentinei (AFA) a decis să nu onoreze contractul încheiat cu Federaţia Română de Fotbal în luna octombrie 2010. În cursul serii zilei de azi, 29 iulie a.c., AFA ne-a trimis o scrisoare oficială, prin care, invocând şedinţa Comitetului său Executiv din data de 25 iulie a.c., în cadrul căreia a fost înlocuit staff-ul tehnic al echipei naţionale A, procedându-se şi la reformarea colectivelor tehnice ale celorlalte echipe reprezentative ale ţării respective, anunţă că echipa naţională A a Argentinei nu se va prezenta la Bucureşti, în vederea meciului amical cu reprezentativa similară a României, joc programat la data de 10 august a.c. FRF respinge propunerea inserată în scrisoare, aceea de a disputa un alt joc amical contra Argentinei, la o dată FIFA care ar urma să fie stabilită de comun acord", se arată pe site-ul FRF.

Sursa citată precizează că decizia AFA este unilaterală şi abuzivă şi reafirmă faptul că FRF va solicita în compensaţie daune materiale şi morale substanţiale: "Federaţia Română de Fotbal îşi manifestă indignarea faţă de această hotărâre unilaterală şi abuzivă, care reprezintă, pe lângă lipsă de respect faţă de suporterii români şi faţă de FRF, o încălcare flagrantă a contractului. Astfel, din păcate, nemaiavând adversar, anunţăm anularea acestui meci de gală. Este de la sine înţeles că, luând act de o practică jenantă, nedemnă şi inadmisibilă la un asemenea nivel, FRF se va adresa FIFA şi/sau, dacă va fi cazul, organismelor sportive competente internaţionale, solicitând AFA substanţiale daune materiale şi morale".

Biletele la meciul amical cu Argentina, anulat de Federaţia Argentiniană de Fotbal, sunt valabile la partida cu Franţa, iar fanii care nu doresc să asiste la întâlnirea pe care România o va disputa, la 6 septembrie, în preliminariile Euro-2012, pot solicita contravaloarea tichetelor achiziţionate.