Eveniment

Ericsson: tehnologia 3G va fi depasita in 10 ani

27.09.2004, 00:00 21

Standardele pentru o noua tehnologie de telefonie mobila, superioara celei de generatia a treia (3G), vor fi finalizate pana la sfarsitul anului 2007, iar din 2014 astfel de servicii vor aparea pe piata, a estimat un oficial al producatorului suedez de echipament telecom Ericsson.
Noua tehnologie de telefonie mobila va oferi utilizatorilor o viteza de transfer a datelor de pana la 100 Mbps, a precizat el. In acest sens lucreaza mai multe organizatii, respectiv WINNER (Wireless world Initiative New Radio) din Germania, MITF (Mobile Internet Technical Forum) din Japonia, precum si WWRF (Wireless World Research Forum) si ITU (International Telecom Union).
Deocamdata, tehnologia pusa la punct de ei, botezata HSDPA (High Speed Downlink Packet Access), ofera viteze de transfer a datelor de pana la 14 Mbps si este practic o versiune superioara a tehnologiei WCDMA 3G. Ericsson a inceput deja sa testeze noua tehnologie impreuna cu clientii sai, iar operatorii din Europa, America de Nord si China vor incepe dezvoltarea de retele HSDPA din a doua jumatate a anului viitor.



 



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO